fbpx

На Галицькому балу у Франківську обиратимуть найкращий пляцок

Культура 14:45, 28.10, 2016

Квитки можна придбати за 200 грн з одного чи за 300 – з пари. Для VIP-гостей квитки обійдуться в тисячу. Дівчатам, які на бал прийдуть вперше, замість квитка потрібно принести галицький пляцок.

"Колись на галицьких балах була добра традиція: мама дівчини, яка вперше потрапляє на бал, пекла пляцок, – говорить режисер балу Лілія Борисевич, – Тож цього року і ми повернемося до такої традиції і відзначимо "Найкращий пляцок" балу".

Оскільки бал має благодійну мету, пляцки використають для фуршетного столу, пише "Репортер".

Ювілейний десятий Галицький бал відбудеться 15 листопада о 18:00 у Франківському драмтеатрі. Всі кошти з балу підуть на підтримку талановитих дітей учасників АТО області.

Родзинкою балу стане участь Наталки Карпи, виступи Дениса Родіна, Оксани Сливки, Ростислава Коваля  і Алли Івашиної. Музичний супровід забезпечить симфонічний оркестр під керівництвом Валерія Чикириса. Ведучими балу будуть Галина Баранкевич і Олексій Гнатковський.

"Галя була першою ведучою нашого балу, – додає Борисевич. – А сьогодні вона вже заслужена артистка. Тож нам вдвічі приємніше, що вона і цього року з нами".

Організатори зазначають, що цього разу суворіше підійдуть до питання дрес-коду і нагадують усім, що для дівчат це довга вечірня сукня, зачіска і макіяж, для чоловіків – костюм і краватка чи метелик.

Як розповіла співорганізатор балу Ганна Крисюк, вона підтримала рішення відродити бал, оскільки його основна мета сьогодні – це благодійність. Адже таким чином підтримають талановитих дітей учасників АТО.

"Для участі в Галицькому балу відберуть 30 талановитих дітей учасників АТО віком від 9 до 13 років, – пояснила Крисюк. – Ці діти – 15 хлопчиків і 15 дівчаток – відкриватимуть бал".

Згодом у рамках міжнародного проекту "Діти просять миру" діти атовців представлять Україну в 10 країнах світу, каже Ганна Крисюк. Тож кошти, отримані від проведення балу, підуть на фінансування поїздок за кордон.

Відбором талановитих дітей займатиметься учасник АТО, заступник голови ГО "Івано-Франківське об’єднання воїнів АТО" Роман Вішка. Зізнається, що обрати найкращих буде нелегко, адже усі діти – талановиті.

"Мені здається, що на передовій бувають легші завдання, – жартує Вішка. – В області є близько шести тисяч учасників АТО. Опрацювати всі заявки особисто одна людина не зможе. Тому прошу батьків звертатися до ветеранських організацій, а вони вже сконтактують з нами. Приносьте рекомендації, дипломи, грамоти".

Ганна Крисюк запевнила, що тих дітей, які не потраплять на бал, згодом залучатимуть й до інших проектів.

Для тих, хто хоче підготуватися до балу, студентський сенат ПНУ з наступного тижня проводитиме майстер-класи. За анонсами МК слідкуйте в соцмережах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: