fbpx

На горі Піп Іван припинилися реставраційні роботи

Суспільство 16:12, 02.12, 2014

Реставраційні роботи з відновлення обсерваторії на горі Піп Іван будуть продовжені наступного року. Про це йшлося на спільному засіданні українсько-польської робочої групи у Варшавському університеті.

Проводитимуться, зокрема, консервацiйно-реставрацiйні роботи з бетонного дахового покриття над примiщенням колишньої метеостанцiї, вiдновлення зруйнованої кам’яної огорожi навколо обсерваторiї, на якiй у перспективi планується встановити сонячнi батареї для забезпечення енергопостачання науково-дослідного стаціонару Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, інформує ОДТРК "Карпати".

Цьогорічні роботи у зв'язку з погодними умовами завершені. Їх було виконано на 300 тис. грн. Засідання у Варшавському університеті проходило під головуванням уповноваженого ректора Варшавського університету Яна Маліцького та ректора Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Ігоря Цепенди.

"Наш проект має і продовжує своє життя. Завершений остаточно цьогорічний етап реконструкції, який дозволить Державній службі з надзвичайних ситуацій розпочати той проект, який вони запланували, щодо вирішення безпеки туристичного руху в Карпатах, оскільки вони отримали стаціонарне місце для перебування своїх працівників", – зазначив Ігор Цепенда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: