fbpx

На Городенківщині молодіжні організації обмінювались досвідом під час форуму

Суспільство 17:12, 11.10, 2016

Обласний Форум дитячих та молодіжних громадських організацій Прикарпаття "Виправляй минуле. Керуй теперішнім. Передбачай майбутнє" відбувся у туристичній базі "Перлина Придніпров'я", що в селі Михальче Городенківського району. Він став майданчиком для лекцій, бесід, знайомств і обміну досвідом.

Організатори ввели в програму низку інформаційних лекцій та надали учасникам роздатковий матеріал, щоб зорієнтувати в законодавчій базі. Що стосується реалізації цікавих ідей, то першим кроком може стати написання проекту. Кошти на його впровадження можна знайти в різного роду фондах, міжнародних донорських організаціях або вигравши в міських, районних, обласних чи всеукраїнських конкурсах проектів.

Позитивним досвідом участі в таких проектах поділилися Катерина Красна (дівчина стала лауреатом премії Кабінету Міністрів у розмірі 50 тис. грн як співорганізатор національно-патріотичної програми "Карпатський легіон") та її наставник Сергій Демчук – голова громадської організації "Краєзнавчо-спортивний туристичний центр "Аркан стихій", організатор обласної національно-патріотичної молодіжної військової гри "Карпатський легіон»"

Для громадських організацій дуже важливо комунікувати не лише між собою, але й із засобами масової інформації. Про особливості налагодження конструктивного діалогу розповідала Мар'яна Циганин – ведуча, журналіст та комерційний директор РТК "РАІ", а також голова ГО "Віолла" та МГО "Центр інноваційних управлінських технологій", голова ініціативної групи із формування громадської ради з питань молодіжної політики при департаменті освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА.

Молодіжні лідери ознайомилися з результатами першого всебічного соціологічного дослідження, проведеного серед молоді, дізналися, як стати професійними дебатерами та як це може знадобитися у повсякденному житті.

Додамо, що форум дитячих та молодіжних громадських організацій Прикарпаття проводиться щороку восени. Кількість учасників до 70 осіб. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: