fbpx

На Городенківщині німці хочуть збудувати найбільший у світі біогазовий завод

Суспільство 18:06, 23.06, 2015

Голова облдержадміністрації Олег Гончарук зустрівся з Головою Правління компанії NAWARO BioEnergie AG Феліксом Гессом, інженером проектів з будівництва заводів з виробництва біопалива Йохеном Тілгером та директором українського представництва компанії Олександром Решеткою.

На зустрічі обговорили поглиблення співпраці Івано-Франківської області з компанією, а саме – будівництво заводу з виробництва промислового біогазу в Городенківському районі.

"Обласною державною адміністрацією започаткований проект з розвитку Івано-Франківської області "Єврокарпатська ініціатива", який є майданчиком для залучення інвестиційних ресурсів у розвиток базових галузей економіки краю. Ми бачимо перші практичні результати цієї програми, адже сьогодні заплановане підписання меморандуму щодо будівництва першого такого заводу",  розповів Олег Гончарук.

Посадовець наголосив, що підвищення енергоефективності та зменшення енергозалежності від іноземного імпорту газу, використання відновлюваних джерел енергії на Прикарпатті є пріоритом у діяльності обласної влади.

За словами представників компанії NAWARO BioEnergie AG, вартість реалізації проекту складає близько 80 млн євро, а виробнича потужність – 50 млн кубометрів газу.

"Ми побудували дві подібні установки у Німеччині. Уже сім років вони успішно функціонують. Зараз ми хочемо побудувати подібну в Івано-Франківській області, яка буде найбільшою у світі газовою установкою з виробництва біометану", – зазначив Фелікс Гесс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: