fbpx

На Городенківщині підготувалися до запуску системи ProZorro

Суспільство 16:21, 16.06, 2016

Днями у Городенківському районному палаці культури провели семінар-навчання щодо роботи в системі ProZorro.

Семінар провели для керівників органів місцевого самоврядування, бухгалтерів цих установ, керівників приватних, комунальних, медичних, мистецько-культурних закладів району, начальників управлінь та відділів райдержадміністрації, юристів, повідомляє прес-служба Городенківської РДА.

До недавнього часу в Україні працювала нормативно-правова та інституційна база, що регулювала "паперові" процедури державних закупівель.

На максимальне зменшення впливу держави на процес закупівель, збільшення конкуренції та зниження рівня корупції спрямована проведена Міністерством економічного розвитку й торгівлі відповідна  реформа.

Одна із основних тез реформи – переведення усіх процесів в інтернет-простір. Учасникам тендерних процедур, враховуючи положення нового Закону, не потрібно більше збирати об'ємні пакети документів на кожний окремий тендер та надсилати їх замовнику. Тепер усі ці дії проводяться за допомогою електронного документообігу через інтерфейс електронних майданчиків. 

На цей час переформатування державних закупівель на "публічні закупівлі" впевнено переходить на наступний етап. Так, Президент України 17 лютого 2016 року підписав Закон України № 922-VІІІ "Про публічні закупівлі" (далі – Закон). Законом чітко визначено дати поширення системи електронних закупівель по всій території України: для центральних органів влади та замовників, які провадять діяльність в окремих сферах господарювання, – з 1 квітня 2016 року, для інших замовників – з 1 серпня.

Основні зміни, передбачені законом, – поширення системи електронних закупівель ProZorro по всій території України.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: