fbpx

На Городенківщині на базі костелу відкриють центр археологічних досліджень

Суспільство 14:45, 19.10, 2016

У костелі Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії у Городенці та костелі Святого Михайла села Михальче побувала польська делегація.

Гості оглянули костел Святого Михайла у селі Михальче, який уже перекрито і почато внутрішні оздоблювальні роботи, тут також перекрито дзвіницю. У Городенці, окрім реставрації костелу, планується відновити і келії костелу Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії.

Учасники делегації обговорили проблеми збереження та відновлення об’єктів, що мають величезне історичне значення для обох – українського та польського – народів.

Ці об’єкти мають стати основними осередками при організації і впровадженні сентиментального, сакрального, паломницького, загалом – культурно-пізнавального туризму на Прикарпатті крізь призму збереження культурно-історичної спадщини Івано-Франківіщини. Планується на базі костелу відкрити центр археологічних досліджень.

Городенківська районна державна адміністрація спільно із інститутом туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника розробляє ряд проектів з цієї тематики та розвитку туризму.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: