fbpx

На Говерлі з'явилось 3G покриття

16:33, 07.10, 2018

На найвищій точці України запущено швидкісний інтернет третього покоління та використано альтернативні джерела енергії.

Про це повідомляє сайт Закарпатської ІФ ОДА.

3G покриття на Говерлі забезпечила базова станція Vodafone, яка живиться енергією сонця. Паралельно із розширенням мережі 4G, якою сьогодні можуть користуватись вже більш як 15 мільйонів жителів України, Vodafone продовжує активне будівництво мережі третього покоління.

Відтепер клієнти Vodafone можуть завантажувати в соцмережі свої карпатські історії та відео з неймовірними краєвидами, перебуваючи на найвищій точці України – г. Говерла, на висоті 2061 метр над рівнем моря. Також зв'язком третього покоління можна користуватись на теренах найвисокогірнішої навчально-спортивної бази "Заросляк", розташованої на висоті 1330 метрів над рівнем моря, де тренуються олімпійської та параолімпійські спортсмени України.

Враховуючи складність рельєфу Чорногорського хребта та гори Говерла, фахівці Vodafone вперше в Україні скористались альтернативними джерелами енергії. Живлення на станцію подається завдяки використанню сонячних батарей.

"Ми розташували нашу проміжну точку на висоті 1550 м над рівнем моря. Зважаючи на складність виконання технічних робіт на такій висоті, ми прийняли рішення встановити тут базову станцію, що функціонуватиме завдяки сонячним батареям, – розповідає Володимир Федина, начальник технічного департаменту Vodafone Україна у регіон Захід. – Нам також вдалось забезпечити якісний 2G зв’язок у важкодоступних місцях гірського хребта. Таким чином, туристи, які збились зі шляху під час підйомів або спусків та заблукали, зможуть зв’язатись із рятувальниками, маючи в своєму телефоні sim-картку Vodafone".

Довідково: Найвища точка України – гора Говерла (2061 м) – входить до складу високогірного хребта Чорногора. Окрім Говерли, тут знаходяться ще чотири вершини, висота яких перевищує 2000 метрів – Чорна Гора (2028 м), Петрос (2020 м), Гутин Томнатик (2013 м) та Ребра (2002 м). Хребет Чорногора є головним ландшафтним компонентом та популярним екскурсійним об’єктом Українських Карпат, який відвідують тисячі туристів і вчених з багатьох країн світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: