fbpx

На громадських обговореннях у Франківську визначились із місцями вуличної торгівлі

Суспільство 15:03, 17.01, 2017

В Івано-Франківську обговорили проект схеми розміщення в місті об'єктів дрібнороздрібної торгівлі та надання послуг у сфері розваг.

Так, в межах вулиць Січових Стрільців, Пилипа Орлика, Новгородська, Галицька, Василіянок, Грюнвальдська, Привокзальна, Лепкого, Незалежності пропонується встановити 53 об'єкти дрібнороздрібної торгівлі.

Зокрема, 34 точки торгівлі морозивом, шоколадом – 2, сувенірами – 2, кукурудзою – 1, продукцією "Карамельної майстерні" – 1, фреш-соками – 1, повітрянимм кульками – 5, кавою – 2, картинами – 1, живими квітами – 3.

Також на площі Ринок буде відведене місце під прокат електромобілів, які раніше були на Вічевому майдані.

Тарас Слободян, заступник начальника відділу координації закупівель та цінового моніторингу управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому, наголосив, що сама схема не зазнала суттєвих змін, порівняно з минулим роком. Щоправда, повністю прибрали торгівлю з вулиці Вітовського. Крім того, забрали з схеми місця розміщення електромобілів на Вічевому майдані та біля кінотеатру "Люм'єр", оскільки були скарги, що автомобілі загрожують безпеці руху.  

Депутат міської ради Віталій Мерінов запропонував додати ще дві точки: зі солодкою ватою на площі Ринок, 6 та з морозивом на Незалежності, 14. Оскільки, за його словами, є підприємці, які хочуть там працювати.

Також підприємць Павлов запропонував внести в схему розміщення батути на Грушевського, 6.

Підприємці на слуханнях просили затвердити схему не на рік, а на три, що позитивно би вплинуло на бізнес. 

Слободян наголосив, що кожен підприємець має погодити в Департаменті архітектури зовнішній вигляд торгової точки.

Остаточну схему розміщення дрібнороздрібної торгівлі у Франківську має затвердити виконком. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: