fbpx

У Франківську облаштують піднятий перехід через дорогу та острівець безпеки

Суспільство 12:22, 07.04, 2017

Піднятий перехід через дорогу з'явиться на вулиці Хоткевича, а острівець безпеки вже почали облаштовувати на перехресті вулиць Незалежності та Січових Стрільців.

В Івано-Франківську продовжують впроваджувати програму доступності для людей з особливими потребами. Міська рада здобула перемогу у спільному проекті ПРООН та Європейського Союзу "Доступний Івано-Франківськ".

Основне завдання програми – сприяння повноцінному життю людей з обмеженими можливостями міста Івано-Франківська. Як розповів заступник міського голови Богдан Білик, для її реалізації вибрали кілька основних напрямків. Першим етапом  стало встановлення звукових світлофорів. Вони інформують людей, які погано бачать, коли переходити дорогу. Таких є 74, і вони вже облаштовані у різних мікрорайонах міста, передає прес-служба МВК.

Далі у планах – облаштування піднятого переходу поблизу 19 школи на вулиці Хоткевича. Адже тут проживає група людей з обмеженими можливостями й рух доволі насичений в цій ділянці. Й для того, щоб вони могли безперешкодно пересуватися, планується зведення зручного пішохідного переходу.

"Івано-Франківськ має бути доступним для всіх його мешканців. Тому продовжуємо впровадження програми доступності для людей з особливими потребами. Адже це ті речі, які ми не помічаємо, але іншим без них не обійтися. Важливо, щоб усі без винятку, почувалися комфортно у рідному місті", – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Окрім цього, сьогодні розпочалися роботи з облаштування напрямного острівця безпеки на перехресті вул. Січових Стрільців та Незалежності. Згідно з проектом, який був виготовлений на замовлення комунального департаменту, на місці великої ділянки асфальту буде облаштовано напрямний острівець з красивою клумбою. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: