fbpx

На Івано-Франківщині власники автівок класу "люкс" поповнили місцеві бюджети майже на 1,5 млн гривень

Суспільство 09:21, 25.09, 2017

Цього року від громадян-власників елітних легкових автомобілів місцеві бюджети Івано-Франківщини отримають 2,28 млн грн транспортного податку.

Наразі, за інформацією головного управління ДФС в області, до бюджету надійшло 1,47 млн грн цього податку.
На сьогодні платниками транспортного податку визначено 96 жителів області. Найбільше прикарпатців, які володіють автомобілями, що оподатковуються, зареєстровано в м. Івано-Франківську, Коломиї та Тисмениці.

Нагадаємо, платниками транспортного податку є громадяни, які мають у власності легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року (у 2017 році ця сума становить 1 млн 200 тис. грн). Ставка податку становить 25 000 грн за кожен такий автомобіль в розрахунку на календарний рік.

Якщо громадянин став власником автомобіля протягом року і такий автомобіль є об’єктом оподаткування, то податок йому потрібно сплачувати з місяця, в якому виникло право власності на такий транспортний засіб, пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року.

У разі спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік автомобіля досяг п’яти років.

Термін сплати транспортного податку для громадян – протягом 60 днів з дня отримання повідомлення-рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: