fbpx

На Івано-Франківській митниці майже 100% декларацій оформлено в електронному вигляді

Економіка 10:21, 14.08, 2014

Протягом липня посадові особи митниці оформили 5117 електронних митних декларацій, що складає 99,6% від загальної кількості. Всього з початку року оформлено 27 980 таких декларацій, що на 6% більше, ніж торік.

Про це повідомили КУРСУ на Івано-Франківській митниці Міндоходів.

За словами митників, запровадження електронного митного декларування дає змогу прискорити процедури митного оформлення товарів, що, в свою чергу, сприятливо позначається на бюджетних надходженнях.

Так, за 7 місяців п. р. до Державного бюджету надійшло 684,4 млн грн митних платежів, що на 29 відсотків більше аналогічного періоду минулого року.

Нагадуємо, Митним кодексом України, Положенням про митні декларації, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.05.2012 № 450, не встановлено обмежень щодо подання митному органу електронної митної декларації. Такий вид декларування товарів доступний усім підприємствам, що перебувають на обліку у митних органах та посадові особи яких мають засоби електронного цифрового підпису.

З детальною інформацією щодо порядку оформлення та подання електронних митних декларацій можна ознайомитись на офіційному порталі Державної фіскальної служби України у розділі "Електронна митниця".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: