fbpx

На Калущині передбачається утворити тільки три об’єднані громади

Суспільство 18:33, 04.04, 2016

У приміщенні Народного дому села Мостище відбулося обговорення Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" та інших нормативно-правових актів з питань реформування місцевого самоврядування. Захід відбувся за ініціативи сільського голови Галини Пукіш.

Мешканці села Мостище хотіли дізнатися, яка перспектива розвитку сіл після об’єднання, чи можна селам не об’єднуватися, як захистити права селян в об’єднаній територіальній громаді, інформують "Вікна" з посиланням на прес-службу Калуської РДА.

Керівник Офісу реформ на Прикарпатті Руслан Панасюк поінформував про функціонування трьох об’єднаних територіальних громад, які вже створені на Прикарпатті: Старобогородчанської, Печеніжинської та Верхнянської, охарактеризував їхній фінансово-економічний стан.

"Усі 159 громад, які вже утворені в Україні, повноцінно функціонуватимуть. У цьому зацікавлені наша держава та міжнародні інституції. А наше завдання – допомагати цим об’єднаним громадам",  зауважив Руслан Панасюк.

Зараз, каже Руслан Панасюк, на Прикарпатті завершують підготовку перспективного плану формування територій. За його словами, на Прикарпатті планують завершити процес добровільного об’єднання територіальних громад до 15 липня.

"Згідно з перспективним планом формування територій громад, на території Калуського району плануємо утворити три громади. Крім Верхнянської, будуть утворені ще дві: Калуська ОТГ з центром у Калуші та Войнилівська із центром у Войнилові. Іншого формату об’єднання не вбачається",  наголосив Руслан Панасюк.

На заході освітяни цікавилися, як будуть функціонувати школи після об’єднання сіл. Наголошувалося, що ніхто початкові школи закривати не буде, оскільки це заборонено чинним законодавством. Йшлося також про утворення опорних шкіл та інші напрямки реформ у галузі освіти.

Депутати Мостищенської сільської ради та мешканці села, присутні у залі, висловили свою підтримку об’єднанню села із Калушем. Інших конфігурацій об’єднання, наголосили мешканці, вони не вбачають, стверджує прес-служба Калуської РДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: