fbpx

На Калущині суд зобов’язав повернути платню сільському голові, бійцеві АТО Ігорю Кубраку

Суспільство 09:32, 28.07, 2015

Калуський міськрайонний суд зобов'язав Підмихайлівську сільську раду повернути заборговану заробітну плату сільському голові, бійцеві АТО Ігореві Кубраку.

Ігор Кубрак – 59-річний житель Підмихайля, капітан СБУ. Торік сільська рада достроково припинила повноваження Ігоря Кубрака як сільського голови, але суд скасував таке рішення, інформують "Вікна".

З серпня минулого року Ігор Кубрак проходив бойові навчання, а у жовтні відбув у зону АТО. Інтереси військового у суді представляла Калуська міжрайонна прокуратура.

Секретар сільської ради Марія Хамула наполягала на тому, що Ігор Кубрак відбув у зону АТО, не поставивши сільську раду до відома і не залишивши жодних розпорядчих документів, на підставі яких, зокрема, йому б могли нараховувати заробітну плату. Посадовець вважає, що у такий спосіб сільський голова втік від відповідальності перед законом. А представники прокуратури, з її слів, приходять на судові засіданні, не вивчивши питання.

"Наша Калуська міжрайонна прокуратура це є, як каже Ляшко, дармоєди", – акцентувала у судовій залі Марія Хамула.

Невиплата зарплати бійцям АТО – негативний чинник, який не піднімає бойовий дух ані тим, хто зараз на передовій, ані щойно мобілізованим, вважає громадський активіст Володимир Павлів.

Суддя Калуського міськрайонного суду Віктор Гавриленко став на бік бійця АТО і зобов’язав виплатити сільському голові і бійцеві АТО Ігореві Кубраку зарплату, починаючи з 15 жовтня минулого року по 21 квітня 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: