fbpx

На кількох вулицях у Франківську оновлюють електромережі

Суспільство 20:12, 09.10, 2018

Розпочались роботи з оновлення електромереж будинків на вул. Сорохтея, 16, 16а, Гвардійській, 5.

Зараз прокладають кабель та планують завершити роботу до кінця тижня. Ще близько 10 днів потрібно на реконструкцію підстанції та монтаж щитового обладнання, повідомляють у прес-службі міського голови.

Мешканці цих будинків часто скаржились на проблеми з електропостачанням. Через зношеність мереж зникало світло, іноді й на півдня чи цілу ніч. Тому ситуацію слід було виправляти негайно, адже в зимовий період навантаження на мережу буде ще більшим.

"Це колишні військові будинки. Місту їх на баланс передали із незадовільним станом мереж. Аналогічна ситуація була на вул. Довженка, 1, 1а. Цього року там все оновили. Роботи такого роду дуже вартісні, проте є речі, на які слід реагувати швидко, аби не потерпали люди. Також ми підписали меморандум з "Обленерго", щоб розмежувати те, що має виконувати місто своїм коштом, а що вони", – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Як писав КУРС, вчора в мерії відбулася зустріч з представниками ПАТ "Прикарпаттяобленерго", під час якої обговорили ряд проблемних питань. Одним із них є відновлювальні роботи щодо заміни 48 пошкоджених кабельних ліній 0,4 кВ. Прискорення робіт ускладнюється через відтік кваліфікованого персоналу на заробітки. Тому наразі прийнято рішення, що у першу чергу ремонтуватимуть найбільш критичні дільниці.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: