fbpx

На Коломийщині мешканці перекрили дорогу, вимагаючи відновити газопостачання у селі. ВІДЕО

Суспільство 20:26, 16.05, 2017

Мешканці Ценяви нарікають на коломийських газовиків. Ті ще на початку минулого тижня припинили в селі газопостачання. Кажуть, магістральна труба аварійна і її треба міняти на нову. Відповідно людям доведеться витратитись на зміни до проектів та зробити нові врізки до будинків за власний рахунок. А це чималі кошти для кожної сім'ї. Невдоволені селяни перекрили дорогу Коломия – Городенка й вимагають повернути газ у домівки та не спустошувати їхні гаманці. Акція протесту відбулася у суботу.

Селяни кажуть, вийшли на дорогу, аби привернути увагу до своєї проблеми. У домівках четвертий день нема газу. Холодно дітям і дорослим. Усе через те, що одна вулична труба в селі аварійна, її газовики мають замінити на нову, сучасну. Усе б добре, та для людей це надто дорога модернізація, адже витрати на нові врізки, зміни до проектів, повторні підключення ляжуть на плечі самих споживачів, йдеться в сюжеті каналу "НТК"

Поки люди протестують – влада домовляється. Сільський голова Ценяви Богдан Томенчук поїхав в райдержадміністрацію, аби вирішити проблему. На нараді з чиновниками та газовиками домовилися, що витрат у людей таки буде менше наполовину. 

В Коломийському відділенні ПАТ "Івано-Франківськгаз" стверджують, що про необхідність заміни вуличного газопроводу в Ценяві повідомили голову села ще у січні. Показують повідомлення, де є його підпис і печатка. Кажуть, чекали до травня, аби потепліло, а тоді готові були братися до роботи. Та люди, разом з сільським головою, техніку не допустили й самі спровокували ситуацію, в якій через одну вулицю без газу лишилося дві третини села.

Керуючий коломийського відділення Ігор Корчевий наголошує, що його підприємство газові мережі лише експлуатує, а заміну газопроводу в Ценяві робить ліцензований підрядник. Якщо людям його ціни зависокі – можуть найняти іншого, але обов'язково такого, що має ліцензію на виконання цих робіт.

Наразі в селі погодилися з тим, який є. Техніку на вулицю таки пустили, газовики стару трубу витягують, нову кластимуть. Навіть пообіцяли, що дорогу за собою відремонтують, хоча раніше навіть чути про це не хотіли. Газопостачання у селі відновили. Ну а мешканцям вулиці Зеленої, через аварійний газопровід якої увесь цей колот і стався, таки доведеться пожити трохи без газу та витратитися на труби додому, майстрів та корекцію проектної документації. Стару газову трубу, яку люди 37 років тому купували за свої гроші, їм назад не повернуть, адже колись вони передали її на баланс держави.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: