fbpx

На Коломийщині провели обласний літературно-мистецький фестиваль ім. Квітки Цісик

Культура 14:04, 10.09, 2018

Днями у селі Ліски Коломийського району на Циганському Горбі відбувся ХІ обласний літературно-мистецький фестиваль імені Квітки Цісик, присвячений 65-й річниці від дня народження співачки.

Ідея проведення фестивалю імені Квітки Цісик у Лісках належить поетові, члену Національної спілки письменників України Ярославу Ясінському. Це завдяки його наполегливій дослідницькій роботі про Ліски як родинне гніздо Цісиків заговорили в Україні, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Ярослав Ясінський навів контакти з родиною співачки, нащадки якої проживають у Польщі й США. Кілька років поспіль на фестиваль приїжджали представники родини Цісиків, Кочіїв, Ісаєвих.
А в старій школі, у якій, за переказами, свого часу гостював митрополит Андрей Шептицький, формується музей Квітки Цісик.  
Спочатку фестиваль задумувався як суто поетичний, та за підтримки районної ради та райдержадміністрації, відділу культури та обласного управління культури національностей та релігій ОДА розширив свій формат – став літературно-мистецьким. 
 
Відкрили фестиваль голова Коломийської районної ради Роман Дячук, заступник начальника управління культури, національностей і релігій ОДА Мирослава Кочержук. З вітальними словами виступили голова обласної організації Національної спілки письменників України Євген Баран, член правління і секретар Національної спілки письменників України Ярослав Ткачівський, голова Коломийського осередку Всеукраїнського товариства "Просвіта" Василь Глаголюк, представники Хмельницького та Прикарпатського клубів виноградарів. 
Розпочався фестиваль традиційно хвилиною пам’яті за полеглими захисниками України та покладанням квітів до пам’ятника просвітителям Лісок і на могилу Марії Цісик. 
 
Гості фестивалю мали змогу придбати книжки з автографами їхніх авторів. Відбулися презентації книг Романа Горака "Журавлі відлетілі: есеї про Квітку Цісик та її рід" та нової книжки Ярослава Ясінського "Логос". Зі своїми новими творами виступили літератори з Чернівців, Львова, Івано-Франківщини і Коломийщини. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: