fbpx

На Коломийщині водії боргують понад 1 млн грн штрафів за п’яну їзду

Суспільство 20:15, 05.08, 2018

У Коломийському районі за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння водії повинні сплатити 1 086 400 грн.

Протягом першого півріччя 2018 року Коломийський міськрайонний суд наклав 1 509 600 грн штрафів за вчинення адміністративних правопорушень за ст. 130 КУпАП, тобто за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Всього до відповідальності притягнули 129 водіїв.

З понад 1,5 млн грн у добровільному порядку сплачено 423 200 грн штрафу. А 1 086 400 грн буде стягнуто в примусовому порядку.

Нагадаємо, за вчинення адміністративного правопорушення за ст. 130 КУпАП вперше передбачено штраф у розмірі 10 200 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік. Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень – 20 400 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню, тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 40 800 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років.

Прес-служба Коломийського міськрайонного суду попереджає: у разі несплати штрафу протягом 15 днів з дня вручення постанови про накладення штрафу розмір штрафу стягується органами державної виконавчої служби в подвійному розмірі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: