fbpx

На Коломийщині жінка вимагає компенсацію за те, що на підприємстві їй відтяло руку. ВІДЕО

Суспільство 11:12, 25.07, 2018

На коломийському підприємстві мешканці Великої Кам'янки відтяло кисть правої руки.

Жінка каже, що її випадок далеко не єдиний. Яке покарання понесли керівники фірми і яку компенсацію отримала постраждала – з'ясовували журналісти телеканалу НТК.

Після нещасного випадку минув понад рік. Жінка навчилась робити всю хатню роботу, навіть готує їсти. Пані Ользі допомагають її сини.

Ользі Бороті 27 років. 2 роки тому вона влаштувалась на підприємство "Ескара" в Коломиї складальницею шпону.

"Я сиділа за станком, складала шпон. Станок стояв, оператор був за пультом. Зайшов директор і крикнув, чому станок стоїть. Цей не дивиться, що я забираю сміття, і включив кнопку. Мені затягло руку під вал, почало її толочити, а потім рубати", – розповідає жінка.

Медики врятувати руку не змогли. Ольга каже, що представники підприємства приходили до неї в лікарню двічі і частково оплатили лікування. Обійцяли їй виготовити протез. Але, каже жінка, за всі обіцянки забули. Жінка хотіла б отримати компенсацію.

Представники підприємства з журналістами зустрітись відмовились. Телефоном розповіли, що оплатили жінці лікування, а також протягом року виплачували заробітну платню. Жінка й досі оформлена на підприємстві.

Комісія спецвідділення фонду соціального страхування в Коломиї визначила випадок як складний. Техніку безпеки порушили і працівники, і підприємство. З жовтня минулого року жінка має страхування, до кінця життя отримуватиме щомісяця по 2 тисячі гривень.Також фонд соціального страхування сприяє виготовленню протеза у Львові. 

Керівника підприємства притягнули до адміністративної відповідальності – це штраф у понад 500 гривень. 

Випадок з пані Ольгою не єдиний. За підрахунками Управління держпраці, на підприємстві минулого року двоє людей пошкодили кінцівки. Пані Ольга ж стверджує, що вона третя тільки з її села – Великої Кам'янки. 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження і зараз проводять досудове слідство.

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: