fbpx

На комбінаті “Івано-Франківськцемент” будуть спалювати сміття

Суспільство 15:33, 06.03, 2015

Розташований у селі Ямниця цементно-шиферний комбінат “Івано-Франківськцемент” погодився частково спалювати побутовий непотріб обласного центру, який щорічно продукує 400 тисяч кубометрів сміття.

У такий спосіб мерія Івано-Франківська, яка вже провела відповідні перемовини з керівництвом підприємства, має намір розвантажити заміський “Полігон твердих побутових відходів”, інформує EcoTown.
 
Згідно з домовленостями, на цементно-шиферний комбінат відвозитимуть лише сміття, яке можна буде спалити в обертових печах. Сортуванням відходів з метою видалення органічних рештків будуть займатись комунальники.
 
За оцінками експертів, в результаті такої технологічної операції навантаження на заміський полігон твердих побутових відходів зменшиться на понад 70%.
 
“Івано-Франківськцемент”, яке є одним з передових підприємств будівельної промисловості України, нині виготовляє понад три сотні найменувань будівельних матеріалів, основними з яких є: цемент, сухі будівельні суміші, гіпс, медичні гіпсові бинти, двадцять чотири види напірних та безнапірних азбестоцементних труб і покрівельні матеріали, зокрема найбільш сучасний – волокнистоцементний (безазбестовий) шифер.
 
Примітно, що створений у минулому році Інститут розвитку міста “Новий Івано-Франківськ” спільно із фахівцями Відкритого акціонерного товариства “Індуктор” розпочинає розробку амбіційної програми “Івано-Франківськ – енергетично незалежне місто”. В рамках програми розробляється проект з переробки як сільськогосподарських, так і побутових відходів в гранули, які при спаленні продукуватимуть значно дешевшу енергію в порівнянні з дорогими традиційними невідновлюваними джерелами.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: