fbpx

На конкурс "Фотопортрет-2017", присвяченому Дню міста, надійшло понад 800 робіт.

Суспільство 21:09, 06.05, 2017

В Івано-Франківську експонується виставка 6-ї Національної бієнале імені Степана Назаренка. На конкурс "Фотопортрет-2017" надійшло понад вісім сотень робіт.

Втім, до експозиції відібрано лише 82 роботи авторів з 19 областей України. Переможців Національного конкурсу нагородили медалями, дипломами та спеціальними призами, інформує ТРК "Вежа".

Перше місце і золоту медаль Національної спілки фотохудожників отримав Олексій Бєлоус із Скадовська Херсонської області за оригінальну роботу "За вікном". Фотомайстер десятки років фотографує сам і навчає цьому мистецтву інших. Його конкурсна світлина-тріумфатор була створена якраз під час чергового уроку.

Спеціальним призом відзначили таємничу світлину "Самотність" одеситки Мирослави Кривцової. Цей кадр – спонтанна ідея, пояснює фотохудожниця. Втім, робота стала особливою.

Розвиток української портретної фотографії не стоїть на місці, відзначають фахівці. Вона має свої особливості і вирізняється добротою і м’якістю.

Степана Назаренка, іменем якого названий конкурс, називають патріархом української фотографії. Крізь об’єктив його камери пройшло не одне покоління іванофранківців. Адже легендарний фотомитець присвятив улюбленій справі майже 60 років.

Національне бієнале "Фотопортрет-2017" присвячене 85-літтю з дня народження Степана Назаренка та 355-й річниці від створення Івано-Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: