fbpx

На Косівщині бійців АТО вчили писанкарству. ФОТО

Суспільство 14:15, 13.04, 2016

Напередодні Великодніх свят у Косівському музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини відбувся майстер-клас з писанкарства для учасників АТО

Писанкарству навчали учасників програми реабілітаційно-відпочинкового табору "З любов'ю в серці", розташованого в селі Розтоки.

Знайомство з музеєм бійців АТО розпочалося з пізнавальної екскурсії про історію народного мистецтва нашого краю, пише КУРС  з посиланням на Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського.

Майстер-клас провели викладач Косівського училища декоративно-прикладного мистецтва Руслана Захарків, відома майстриня Віра Борис та студенти згаданого училища. Заздалегідь було підготовлено зразки орнаментів для розпису та приладдя для проведення майстер-класу.

Учасники АТО з різних куточків України, з Білорусі та Закавказзя з великою цікавістю знайомилися з мистецтвом розпису писанки.

Розписані бійцями писанки експонуватимуть на виставці, а згодом їх буде продано на аукціоні. Кошти від продажу буде використано для розвитку табору. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: