fbpx

На Косівщині небайдужі зібрали понад 600 кілограмів корму для бездомних тварин

Суспільство 12:22, 24.04, 2019

Упродовж двох тижнів на Косівщині проходила акція милосердя та добра "Маленький пакунок – великий дарунок", метою якої було зібрати корм для безпритульних тварин.

Така добра ініціатива зародилася у лідерів учнівського самоврядування району. Діти зуміли об’єднати свої зусилля на підтримку чотирилапих друзів, які через безвідповідальність людини опинилися на вулиці, пише прес-служба ОДА.
 
Акція проводилася у рамках реалізації на Косівщині освітнього проекту "Біоетика" за підтримки відділу освіти і сектору у справах молоді та спорту райдержадміністрації, благодійного фонду «Щаслива лапа» та у тісній співпраці із волонтерським рухом "Прилаштуй друга" м. Косів.
 
Загалом, участь в акції взяли 26 освітніх закладів району та Яблунівської ОТГ. Спільними зусиллями дітей, батьків та освітян вдалося зібрати понад 600 кг корму для тварин-безхатьок.
Зібраний корм передали представникам волонтерського руху "Прилаштуй друга". А вже наступного дня школярі відвідали притулок для бездомних тварин у м. Коломиї, на власні очі побачили вольєрну перетримку безхатьок у м. Івано-Франківську та мали можливість особисто поспілкуватися із керівником благодійної організації "Дім Сірка" Наталією Когут.
У всі три притулки діти приїхали не з порожніми руками. Більшу частину зібраного корму одностайним рішенням учнівського активу, освітян та волонтерів вирішили передати як благодійну допомогу собакам та котам у притулках нашої області. Таким чином діти ознайомилися із умовами утримання тварин-безхатьок, волонтерською діяльністю людей, яким не байдужа доля тварин, постраждалих від байдужості, а іноді і від жорстокості людини.
Частину корму, яка залишилася, волонтерський рух "Прилаштуй друга" м. Косів передав людям, які намагаються підгодовувати безпритульних собак та котів міста.
 
Така масштабна акція зі збору корму для тварин-безхатьків проводилася на теренах Косівського району вперше. 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: