fbpx

На Косівщині затримали селянина, який незаконно рубав ліс

Суспільство 15:33, 15.08, 2017

У Косівському районі задокументовано факт незаконної порубки лісу. У її вчиненні правоохоронці підозрюють одного з сільських мешканців.

Під час слідчих дій встановлено, що 53-річний чоловік зрубав на території Яворівського лісництва три ялиці, заподіявши збитків господарству на майже 37 тисяч гривень. Чоловік зізнався, що вказану деревину використав у господарських цілях, інформує СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу). За такі дії чоловіка можуть оштрафувати на суму від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або заарештувати на строк до шести місяців. Також, відповідно до санкції цієї статті, покаранням може бути обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Цього ж дня до правоохоронців надійшли матеріали з НПП "Гуцульщина" про те, що на території Шешорського ПНДВ було виявлено незаконну рубку трьох буків. Розмір заподіяної шкоди становить 12 222 гривні.

За фактом незаконної порубки лісу відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Працівники поліції проводять заходи щодо встановлення особи, яка вчинила це кримінальне правопорушення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: