fbpx

На лікування хворих з гепатитом С в області просять близько чотирьох мільйонів

Здоров'я 14:36, 02.03, 2016

На лікування одного хворого на гепатит С в області витрачається 150-200 тисяч гривень. В області – 1400 осіб із цим захворюванням.

Про це під час засідання комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики повідомив головний лікар обласної інфекційної лікарні Роман Остяк.

Він пояснив, що на лікування хворих необхідно збільшити фінансування цього року до чотирьох мільйонів гривень. Наразі сума фінансування з обласного бюджету складає всього 700 тисяч гривень.

Цими днями на "гарячу" урядову лінію Мінохорони здоров'я надійшов дзвінок від мами 22-річного хворого з Богородчанського району. Жінка скаржитися на відсутність ліків і неможливість купувати медикаменти власним коштом. Цей факт став причиною "розборок" на рівні області і перегляду фінансування лікування гепатиту С на профільній комісії облради.

Хворі на гепатит С, пояснив Остяк, в порядку лікування поділені на три черги. У першому списку – 390 хворих, які обстежені і підлягають лікуванню. Друга чера  хворі, які лікуються, серед цих людей – 39 з першою стадією цирозу печінки. Якщо вони не отримають належного лікування, то цироз спрогресує і хвороба перейде у невиліковну стадію. Третя черга  140 хворих зі супутньою інфекцією ВІЛ-СНІД.

Також Роман Остяк додав, що з державного бюджету кошти на лікування хворих не передбачені.

Комісія підтримала прохання про збільшення фінансування на лікування хворих до чотирьох мільйонів гривень та передасть його на розгляд сесії обласної ради.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: