fbpx

На виїзній "лісовій" сесії депутатам облради доручили посадити чагарник і показали теплиці

Суспільство 17:29, 21.10, 2016

Сесія Івано-Франківської обласної ради, присвячена проблематиці лісової галузі Прикарпаття, відбулася у смт. Вигода, де працює Вигодський держлісгосп, що заготовляє найбільше деревини в області.

Метою виїзної сесії обласної ради, як декларувалося, мало стати привернення уваги центральної влади до проблем у лісовій галузі – збереження лісу, раціонального лісокористування, боротьби з незаконними рубками тощо. 

Участь у сесії на запрошення керівництва Івано-Франківської облради взяли голови Полтавської та Закарпатської обласних рад.

Перед засіданням керівники обласного управління лісових ресурсів і "Вигодського ДЛГ" запросили обранців на екскурсію до розсадника.

1

Депутати оглянули теплиці з саджанцями ялиці, бука і модрини. Працівниці у новенькій уніформі старанно вставляли саджанці у мішечки. 

2

Вже з понеділка деревця будуть висаджувати. Запевняють, що приживляються саджанці майже на 100%. Цього року у лісництві засадять 7,9 га. 

Депутати завітали також до Центру вигодської вузькоколійки.

3

Депутатам ще показали, як гасять лісові пожежі, як ведуть електронний облік зрізаної деревини. 

Після цього обранцям роздали лопати і запросили посадити ялівець на Алеї соборності. Вони посадили 25 кущів у центрі Вигоди, радісно фотографуючись на смартфони. Ямки для цього попередньо викопали лісники, тому напружуватися особливо не довелося – лише загорнути на камеру. Незабаром "рятівників лісу" у дорогих костюмах і мештах ви побачите в ефірі місцевих телеканалів. 

4

Лопати теж, до речі, новенькі – навіть цінники не зняли. 

5

Фото зі сторінки депутата Тараса Виноградника у фейсбуці. 

Вигодський будинок культури, де відбулося засідання, напередодні підрихтували і прикрасили банером.

6

Фото із фейсбук-сторінки депутата облради Ігоря Дебенка 

Сцену декорували свіжими вінками зі смереки, що підкреслювали тему засідання, створювали серйозну природоохоронну атмосферу. 

7

На початку сесії керівники облрад обмінялися подарунками: полтавчанин подарував Олександрові Сичу і Олегові Гончаруку по килиму. Сич віддячився різьбленою тарілкою. Голова Закарпатської ОДА натякнув на коньяк і вино, якими славиться його край, але оскільки вручати їх просто на засіданні дещо недоречно, то пообіцяв дегустацію згодом "у невимушеній атмосфері". Теж заробив дерев'яну тарілку від Сича.  

Після цього депутати заслухали доповіді начальника обласного управління лісових ресурсів Олексія Голубчака, представників облагролісу та національних природніх парків про стан і використання лісових ресурсів в області. Обранці терпляче відсиділи дві години – дискусії доповіді не викликали. 

До готового проекту рішення про стан використання лісових ресурсів депутати за півгодини внесли кілька пропозицій. Програму розвитку лісового та мисливського господарства в області на 2017-2021 роки проголосували взагалі без обговорення. 

Після сесії обранці залишилися на фуршет від держлісгоспу і дегустацію закарпатського коньяку. Поласували також шашликом з кабана. 

Читайте також: Хто і як рубає і вирощує ліс на Прикарпатті: обласна рада готує лісову програму

Нагадаємо, це вже друга тематична виїзна сесія обласної ради. Перша, присвячена сільському господарству, відбулася на Коломийщині. Тоді депутати привезли додому подарунки  "бандерівську" ковбасу. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: