fbpx

На Луганщину з творчою підтримкою завітає Івано-Франківський театр та письменниця Марія Матіос

Культура 10:55, 13.01, 2015

На запрошення голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля, за підтримки народного депутата України VII скликання Ірини Луценко відбудеться творчий тур Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка з драмою-реквіємом "Нація" на основі реальних подій за однойменною книгою Марії Матіос.

Вистави театру проходитимуть за участю автора – української письменниці, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслуженого працівника культури України, народного депутата України Марії Матіос, повідомляє КУРС із посиланням на Луганську обласну державну адміністрацію. 
Графік вистав:
17 січня о 12.00 – м. Сватове (КЗ "Сватівський районний народний дім "Сватова-Лучка"); 
18 січня о 12.00  м. Кремінна (КУ "Кремінский районний будинок культури");
18 січня о 17.00  м. Сєвєродонецьк (КЗ "Сєвєродонецький міський Палац культури").

Нагадаємо, постановка режисера Ростислава Держипільського “Нація” стала другою в трилогії за творами Марії Матіос. Саме ця драма-реквієм, на думку творчої групи театру, зараз на часі, коли потрібно підтримати на дусі живих і помолитись за тих, хто загинув. Вистава на основі реальних подій 40-х років ХХ сторіччя на скривавленій Гуцулії  це своєрідна молитва за живих, за мертвих, за націю. В Івано-Франківську на День незалежності України у 2014 році актори зіграли виставу "Нація" просто неба, а зібрані благодійні кошти передали на потреби української армії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: