fbpx

На луганському напрямку терористи 10 разів порушили "режим тиші", – штаб АТО

Суспільство 12:48, 21.02, 2015

Упродовж минулої доби ситуація на луганському напрямку залишається складною та напруженою. Незаконні збройні формування й надалі не дотримуються Мінських домовленостей. Вони 10 разів порушили режим тиші.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО, передає Еспресо.TV.

В основному обстріли позицій Збройних Сил України здійснювалися зі стрілецької зброї, а також з мінометів, танків, автоматичних та протитанкових гранатометів. Вогневого впливу зазнавали підрозділи Збройних Сил України, які несуть службу в районі Бахмутської траси. На відміну від попередніх днів, мирні населені пункт цієї доби не обстрілювалися.

"Загалом за 6 днів режиму припинення вогню адепти "русского міра" на луганському напрямку 33 рази порушили Мінські домовленості. За цей час бандити лише упродовж однієї доби не вдавалися до провокацій і не стріляли у бік території, яка перебуває під контролем сил АТО. І вже наступного дня терористи з новою силою вдалися до вогневих провокацій. Це чітко демонструє, що довіряти їм не можна і порушити режим припинення вогню вони можуть у будь-яку хвилину", – йдеться у повідомленні.

В прес-центрі АТО також відзначили, що останнім часом противник активно використовує безпілотні літальні апарати для ведення повітряного спостереження за територією, підконтрольною українській владі. Так, зафіксовано 7 прольотів ворожих БПЛА, які, як правило, з’являлися приблизно через півгодини після припинення обстрілу того чи іншого району.

"Обстріли бандитів нетривалі і скеровані на те, щоб спровокувати українських військовослужбовців на відкриття вогню у відповідь і змусити їх порушити Мінські домовленості, а також тримати мирне населення у постійній напрузі потенційної небезпеки, посіяти серед мирних мешканців населених пунктів паніку",  відзначають у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: