fbpx

На Марс за 80 днів: про плани колонізації Червоної планети до 2035 року. ВІДЕО

Суспільство 21:36, 28.09, 2016

Під час Міжнародного конгресу з астронавтики в Мексиці засновник компанії SpaceX Маск показав відео про передбачуваний пілотований політ на Марс. До 2035 року він буде займати всього 80 днів.

Генеральний директор SpaceX Ілон Маск представив відео про космічний корабель, який його компанія планує побудувати для транспортування перших колоністів на Марс. Космічний корабель будуть запускати з Землі на ракеті-носії, а решту шляху після дозаправки на орбіті корабель подолає сам, зазначає The Verge.

За деякими даними, цей космічний корабель, ймовірно, буде називатися "Золоте серце", з натяком на космічний апарат з книги Дугласа Адамса "Автостопом по Галактиці". Він буде мати діаметр 17 метрів. На ракеті для виведення пілотованого корабля на орбіту Землі встановлять 42 двигуни Raptor. На самому кораблі, який полетить на Марс, буде встановлено дев'ять двигунів – шість з них зможуть працювати у вакуумі, а три – в атмосфері.

План Маска полягає в тому, щоб відправити близько 100 чоловік за один рейс, хоча Маск хоче в кінцевому підсумку відправляти 200 або більше осіб за політ, щоб зробити вартість рейсу дешевшою. Політ може зайняти всього лише 80 днів, правда, лише у віддаленій перспективі – до 2035 року.

Кожен корабель можна буде використовувати 12-15 разів, розповів Маск. Вони будуть побудовані з композитного волокна. Сам корабель буде складатися з численних секцій, всередині будуть знаходиться ресторани та різні заклади. "Буде весело", – пообіцяв Маск.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: