fbpx

На марш за відставку Порошенка вийшли сотні прикарпатців. ФОТО

Суспільство 17:15, 18.03, 2018

З гаслами "Нас не поставити на коліна" та "Порошенка у відставку" сотні прикарпатців пройшли мирною ходою від пам’ятника Франкові до Вічевого майдану в Івано-Франківську. Там вони ухвалили Резолюцію народного віча та визначили подальші плани мирного протестного руху.

Активісти партії "РУХ НОВИХ СИЛ" закликали іванофранківців виходити з теплих помешкань та активно відстоювати свої права. Кажуть, імітація реформ владною верхівкою, захмарні тарифи на комунальні послуги, масовий відтік молоді за кордон – ці факти не мають нікого залишати байдужими. 

"Сьогодні ми вийшли на вулиці українських міст, тому що на четвертий рік після Революції Гідності Порошенко будує диктатуру путінського зразка у нашій державі! Ми не готові марнувати свій час і чекати до 2019 року. Бо диктаторсько-репресивна машина Порошенка набере таких обертів, що ніяких вільних виборів у нас вже не буде. Наша боротьба  це мирний протест, поширення нового бачення країни та формування нової політичної еліти для управління державою",  зачитала Резолюцію народного віча координатор партії "РУХ НОВИХ СИЛ" в Івано-Франківській області Тетяна Пришляк.

Мітингувальники заявили, що варті кращого майбутнього і не дозволять Порошенкові вкрасти перемогу Революції Гідності. 

"Гідність українців не продається! Революція Гідності не завершена, поки не покарані її вороги і зрадники, поки не змінена система влади і не відправлені під суд старі правлячі еліти", – переконані прикарпатці.

Тож на найближчий місяць активісти партії "РУХ НОВИХ СИЛ" поставили кілька завдань. Зокрема, домогтися голосування за закон про незалежний Антикоруційний суд, новий виборчий закон, закон про імпічмент та скасування депутатської недоторканності. А від кожної місцевої ради вимагатимуть висловлення чіткої позиції щодо відставки Порошенка.

Марші за відставку Порошенка відбулись по всій Україні. Найбільша кількість людей прийшла у столиці. 

"Я низько вклоняюся перед кожним, хто прийшов в таку негоду. Хто не побоявся і вийшов на мирний марш протесту за відставку Порошенка. Сьогодні маємо конкретний план дій. З одного боку, ми маємо продовжувати і підсилювати мирний протестний рух проти корупційної влади в кожному українському місті. З другого – шукати серед нас, підтримувати і просувати найкращих представників у нову владу, яка зможе дійсно змінити цю систему. 4 роки тому ми знесли банду Януковича, на їхнє місце прийшли ще гірші. Ми більше не допустимо такої помилки. Саме з таким планом маємо рухатися до перемоги", – заявив один із лідерів партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Юрій Дерев’янко.

Під час віча кожен охочий зміг поставити підпис за відставку Порошенка та обрати найдостойнішого кандидата на посаду президента.    

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: