fbpx

На медицину додатково виділять з бюджету 6,2 млрд гривень

15:55, 19.07, 2017

Верховна Рада ухвалила додаткове виділення коштів у 2017 році на медичні програми та сільську медицину в регіонах.

У цьому році на програму "Доступні ліки" буде додатково виділено 200 млн грн. Програма стартувала з 1 квітня і передбачає відшкодування вартості медпрепаратів (реімбурсацію) для лікування осіб, які страждають на серцево-судинні захворювання, діабет II типу і бронхіальну астму.

Додаткових 450 млн грн отримають регіони у складі медичної субвенції на лікування хворих на ниркову недостатність (гемодіаліз) та діабет, йдеться на сайті МОЗ. Зараз в Україні понад 5 тисяч осіб перебувають на гемодіалізі. За підрахунками медиків, в Україні від діабету можуть страждати близько 2,5 млн осіб.

Додатково 186 млн грн вже в цьому році буде направлено на лікування громадян за кордоном.

Також виділено додатково 1 млрд грн на реформування регіональної медицини спільно з МБРР за програмою "Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей".

Частина позапланових бюджетних надходжень буде направлена на додаткове фінансування медичних клінік та науково-дослідних установ. Зокрема, клініки Національної академії медичних наук України додатково отримають 443 млн грн, ДУ "Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ" – 60 млн грн.

Із спеціального фонду на розвиток сільської медицини буде направлено 4 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: