fbpx

На міському кладовищі у Чукалівці пропонують запустити транспорт. ВІДЕО

Суспільство 19:47, 13.11, 2018

По міському цвинтарю курсуватиме транспорт. Над цим нині міркують в Івано-Франківській мерії та Міській ритуальній службі.

Територія кладовища вже сягає 42 га. Дістатися від центрального входу до секторів, де зараз проводять поховання, доволі важко, особливо людям похилого віку, йдеться у сюжеті "Каналу 402".

"Люди, які йдуть до могил і вертаються назад без транспорту, мають пройти практично 3 км по території кладовища. Враховуючи те, що кладовище розширюється в напрямку аеропорта, ця відстань буде з кожним роком все збільшуватись і збільшуватись", – зазначає директор КП "Міська ритуальна служба" Андрій Хруник.

За попереднім задумом, по території кладовища хочуть запустити невеликий транспорт, який би возив відвідувачів від входу до потрібних секторів. Це можна було б організувати щосуботи та щонеділі. Але спершу потрібно на окремих дорогах цвинтаря запровадити односторонній рух.

"Ширина дороги – 4 м, асфальтованого покриття – 3 м. На похованнях, які йдуть попри дорогу, ми намагаємось мінімум метр відступити від краю сектора. Але після того встановлюється пам'ятник і додатково навколо встановлюється доріжка з бруківки, в нас фактично могили йдуть на краю дороги. Тому розминутися там транспорту фізично дуже складно", – обґрунтовує Хруник.

Окрім цього, стоїть питання купівлі необхідного транспорту. Також потрібно прорахувати маршрут. Не виключають, що новинка запрацює вже у наступному році.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: