fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • На Московському міжнародному кінофестивалі показали українську стрічку "Брати. Остання сповідь", зняту у Карпатах

На Московському міжнародному кінофестивалі показали українську стрічку "Брати. Остання сповідь", зняту у Карпатах

Культура 11:05, 20.06, 2014

Попри те, що світ бойкотує Московський міжнародний кінофестиваль, зі 1144 кінострічок близько 700 зняли з огляду, українська кінострічка "Брати" таки бере участь у конкурсі.

Політичні санкції проти Росії вплинули на проведення 36-го Московського міжнародного кінофестивалю (ММКФ), – інформує ТВі.

Правовласники відразу 700 фільмів зняли свої картини з показу. Про це повідомив президент кіноогляду Микита Михалков:

"Фестиваль не вмирає. Проблеми прийшли, вони пов'язані з санкціями проти нас. Хтось остерігається, хтось боїться. Позначилося це на фестивалі, не можу цього приховувати. І було б дивно, якби на всій Росії відбилося, а на кінофестивалі ні", – констатував він на прес-брифінгу.

За словами Микити Михалкова, на кіноогляді представить свої роботи 61 країна з 397 художніми фільмами. Спочатку на конкурс було надіслано 1144 кінострічки.

Фестиваль триває з 19-го по 28 червня. 

Український фільм "Брати. Остання сповідь" Вікторії Трофименко та Торгні Ліндгрен таки бере участь у конкурсі.

"Відбулась прес-конференція у Москві. Була у вишиванці, актриса (Наталка Половинка) була в стилі українського бароко. Нам постійно казали, що саме зараз український фільм важливий тут. Дякую, що ви приїхали… Люди тут все розуміють. Задавали різні питання, а одна журналістка запитала: "За що ви так ненавидите нас, росіян?" (Напевно, це ніде не прозвучить). Кажу: "Коли у вас був Норд Ост і Беслан, у нас був траур. І виключила мікрофон. Вона: "І все? Ви більше нічого не скажете?" (жадаючи крові). Ну, і відчуваючи, що мене починає трусити, кажу: "За роки незалежності ми у вас землю не відбирали і з сокирою війни не приходили…" Далі була майже в стані афекту, ще щось говорила, вже не пам'ятаю, а коли закінчила, в залі всі зааплодували, а в неї забрали мікрофон. Потім довго вибачались за це запитання", – цитує Вікторію Трофименко продюсер Юрій Мінзянов на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Зазначимо, що знімали кінострічку "Брати. Остання сповідь" у Карпатах. Психологічна драма із етнічним змістом. Брати-гуцули не спілкувалися 40 років через глибокий конфлікт. Тепер між ними з'явився місток – жінка-письменниця. Окрім динамічної, насиченої глибоким трагізмом гри акторів, фільм передає побут та музику, які підсилюють традиційне коріння стрічки.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: