fbpx

На Надвірнянщині продовжують незаконно вирубувати ліс

Суспільство 13:24, 16.03, 2017

У Надвірнянському районі продовжуються незаконні вирубки лісу. Керівник фракції "ВОЛЯ" в районній раді Тетяна Пришляк вимагає вжити заходи щодо недопущення таких дій, а також надати інформацію про розслідування кримінальних проваджень за фактами незаконних рубок у спецагролісгоспі.

Відповідний депутатський запит Тетяни Пришляк головам районної ради та РДА, а також начальнику Надвірнянського відділу поліції на сесії Надвірнянської районної ради підтримали районні обранці, інформує прес-служба партії "ВОЛЯ".

"До мене в черговий раз звертаються жителі сіл Гаврилівка, Парище, Лісна Тарновиця, Тисменичани, Верхній Майдан та інших сіл Надвірнянського району, де знаходяться землі лісогосподарського призначення, користувачем яких є Надвірнянський спеціалізований агролісгосп ОП "Івано-Франківськоблагроліс". Заявники повідомляють, що рубки лісу на території вказаних сіл відбуваються в великих масштабах та з порушеннями", – зазначила Пришляк.

Зокрема, за словами Пришляк, лісокористувачі порушують п. 4.4. рішення Івано-Франківської обласної ради № 314-10/2016 від 21.10.2016 р. "Про стан використання лісових ресурсів на території області", згідно з яким постійні лісокористувачі повинні приймати рішення про проведення санітарно-оздоровчих заходів (суцільних, вибіркових рубок) після погодження з відповідними місцевими радами.

"Лісокористувачі здійснюють рубки без погодження. До того ж нехтуючи рішеннями обласної ради, навіть не звертаються до місцевих рад, щоб погодити проведення рубок",  обурилася депутат.

Як відзначила керівник фракції "ВОЛЯ", Надвірнянський відділ поліції ГУНП в Івано-Франківській області надав інформацію, що протягом 2015-2016 рр. було порушено 6 кримінальних проваджень стосовно службових осіб Надвірнянського спеціалізованого агролісгоспу за фактами виявлених незаконних рубок. Проте про результати розслідувань невідомо ні органам місцевого самоврядування, ні жителям сіл.

"Прошу надати інформацію про процесуальні дії, вжиті заходи та рішення, які прийняті в рамках вказаних кримінальних проваджень стосовно службових осіб спецагролісгоспу", – звернулась Тетяна Пришляк до керівництва району та поліції.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: