fbpx

На Надвірнянщині зібралися перекрити дорогу, щоб домогтися її ремонту, – поліція погрожує штрафом

Суспільство 17:50, 26.06, 2018

Від громади села Пасічна Надвірнянського району поширили листівки з повідомленням про перекриття автодороги обласного значення. На повідомлення відреагувала обласна нацполіція.

"Знову перекриття?"  у соцмережі Фейсбук надвірнянка Тетяна Пришляк поширила фото листівки-попередження. 

1

На що також у соцмережі відреагували прикарпатські правоохоронці. 

"Поліція попереджає: перекриття дорожнього руху громадянами є правопорушенням",  зазначив сектор комунікації обласної нацполіції. 

"Неодноразові акції протесту мешканців Прикарпаття у спосіб перекриття чи часткового обмеження дорожнього руху на автодорогах державного значення у різних населених пунктах області створюють затори у процесі дорожнього руху та викликають обурення серед подорожуючих. Поліція Івано-Франківщини повідомляє, що такі дії є кримінальним правопорушенням.

Відомості за фактами блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства вносять до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу України.

Покаранням за такі дії, відповідно до санкції статті, є штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до 6 місяців, аж до обмеження волі на строк до трьох років.

Тож застерігаємо мешканців області утриматися від таких порушень, щоб не потрапити у конфлікт із законом",  застерегли в Нацполіції.

Нагадаємо, ремонтні роботи на двох напрямках: Надвірна – Бистриця та Івано-Франківськ – Надвірна були заплановані на березень-квітень 2016 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: