fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • "На нас тиснуть і погрожують звільненням": медики обласної дитячої лікарні нарікають на невиплату індексації зарплати

"На нас тиснуть і погрожують звільненням": медики обласної дитячої лікарні нарікають на невиплату індексації зарплати

Здоров'я 15:45, 26.09, 2018

Лікарі обласної дитячої клінічної лікарні відстоюють своє право на отримання індексації. Сьогодні двоє з них прийшли в обласне управління Держпраці з проханням допомогти.

Як розповіла лікар-анестезіолог інтенсивної терапії для новонароджених Уляна Дубініна, у січні цього року медики дізналися, що у 2015-2016 роках працівникам лікарні не виплачувалася індексація заробітної плати.

"Двоє працівників нашого відділення написали звернення в управління Держпраці, була проведена перевірка, і після цієї перевірки була виплачена їм індексація. Одній працівниці виплатили за  рішенням суду, другій – за приписом Держпраці", – розповіла Дубініна.

Наприкінці лютого понад 20 лікарів написали з цього приводу в управління Держпраці колективне звернення.

"Відразу наступного дня на нас почався тиск з боку адміністрації. Від нас вимагали забрати це звернення, бо інакше нам будуть або зарплату затримувати, або відправлять нас у безкоштовні відпустки, або скоротять відділення", – пригадує лікарка.

Попри тиск, скаржники від заяв не відмовилися. У квітні управління Держпраці винесло головному лікарю припис і зобов’язало усунути це порушення.

"Припис до цього часу не виконаний, індексація до цього часу не виплачується", – констатує Уляна Дубініна.

Після того лікарі ще кілька разів зверталися в управління із проханнями усунути порушення. Стверджують, що на них досі тисне керівництво лікарні.

А профспілка захищає інтереси виключно головного лікаря. Тому скаржники створили ще одну профспілкову організацію – Альтернативну профспілку медичних працівників.

Голова управління Держпраці в Івано-франківській області Ігор Росипайло підтвердив, що отримував неодноразові звернення від лікарів ОДКЛ. За його словами, було проведено шість інспекційних відвідувань, зафіксовано, що працівникам лікарні у 2015-2016 році справді не виплатили індексацію зарплати.

"Накладені фінансові санкції, притягували до відповідальності головного бухгалтера і головного лікаря", – розповів Росипайло.

Однак, за його словами, кінцеве рішення приймає суд. Також він зазначив, що цю проблему працівники управління порушували на рівні керівництва області. Але наразі немає грошей на виплату заплати медикам за листопад-грудень.

 "Змусити заплатити ці кошти головного лікаря ми не можемо, але є суд", – порадив Росипайло скаржникам.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: