fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • На наступне засідання сесії обласної ради винесуть програму підтримки сімей "Небесної сотні" та загиблих у війні на Донбасі

На наступне засідання сесії обласної ради винесуть програму підтримки сімей "Небесної сотні" та загиблих у війні на Донбасі

Суспільство 12:58, 30.12, 2014

Департамент соціальної політики на доручення голови Івано-Франківської ОДА розробив обласну програму підтримки сімей загиблих (постраждалих) під час масових акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, а також військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, які брали участь у бойових діях у східних областях України.

Програма розрахована на 2015 рік, повідомляє прес-служба ОДА. Її має затвердити наступна сесія обласної ради, яка відбудеться 5 січня.

У програмі, яку винесуть на затвердження сесії обласної ради, передбачено комплекс заходів з надання матеріальної допомоги, забезпечення медичної та психологічної реабілітації, санаторно-курортного лікування, поліпшення житлових умов родин загиблих.

Зокрема, заплановано проведення оздоровлення у лікарні відновного лікування №2 "Центр реабілітації ветеранів ОУН-УПА "Говерла", санаторії "Черче" Рогатинського району, надання виплат одному з батьків на неповнолітніх дітей до досягнення ними 18-річного віку (якщо діти навчаються, то до 23 років), сприяння видавництву "Книги пам'яті загиблих".

"Загалом реалізація заходів програми потребує виділення з обласного бюджету 4,5 мільйонів гривень, − прокоментувала в. о. директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Ярослава Ульванська. − Ці кошти буде спрямовано на вирішення нагальних проблем постраждалих під час масових акцій протесту, поранених в зоні АТО, родин загиблих. Перелік проблемних питань вказується у соціальних паспортах, розроблених на кожну конкретну сім'ю".

При цьому, за словами Ярослави Ульванської, у зоні особливої уваги перебувають поранені на Сході України. За даними департаменту соціальної політики, на сьогодні там постраждали 176 жителів області. Понад півсотні з них потребують реабілітації після лікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: