fbpx

На "німецькому" озері у Франківську рибпатруль зловив браконьєра з раками

Суспільство 07:20, 02.10, 2018

Вдруге Івано-Франківський рибоохоронний патруль затримав на "німецькому" озері у Франківську браконьєра, що ловив раків у заборонений час – під час нересту.

КУРС писав, що на озері в мікрорайоні "Пасічна" рибоохорона затримала франківця, який ловив раків у заборонений час, і оштрафувала його. 

Згідно із п. 4.5 Правил любительського і спортивного рибальства: "Забороняється лов раків у нерестовий період, під час линьки і виношування ікри, а також у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування".

В зв'язку із встановленою цього року забороною вилову прісноводних (річкових) раків в період з 17 вересня по 19 жовтня посилено контроль за водоймами, де водяться раки. У Франківську вони живуть на озері в Пасічній. 

Так, ввечері 30 вересня о 19:30 на озері в мікрорайоні "Пасічна" в межах Івано-Франківська затримано чоловіка, який підсакою ловив раків. Це вже другий випадок на цій водоймі. На момент затримання рибалка мав у кульку 13 раків. Як видно на фото, зовсім невеликого розміру. Питання: "Навіщо ловити таку дрібноту?" залишається без відповіді.

На порушника рибпатрульні склали адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Чоловікові накладено штраф у розмірі 102 грн та нараховано збитки в сумі 331,5 грн. В підсумку жадібність та захланність коштуватиме браконьєру 433,5 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: