fbpx

На обласному святі "Ми – надія твоя, Україно!" відзначили кращих учнів та вчителів Прикарпаття

Суспільство 19:36, 31.05, 2016

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей в Івано-Франківську відбулося обласне свято обдарованої учнівської молоді "Ми – надія твоя, Україно!". У стінах Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відзначили кращих педагогів та учнів за підсумками навчального року.

Учасників заходу привітали перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Басараб та голова обласної ради Олександр Сич, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

"Перемога у Всеукраїнських олімпіадах, конкурсах та змаганнях для більшості з вас стане стартовим майданчиком для творчого, інтелектуального та духовного зросту. Здобувши перемогу, ви серйозно заявили суспільству про своє прагнення навчатися, займатися наукою чи спортом, примножувати інтелектуальний потенціал свій і своєї держави. Бажаю вам міцного здоров’я, успіхів і нових великих творчих злетів", – наголосив Сергій Басараб.

Під час заходу відбулося нагородження грамотами, дипломами та преміями учнів, які посіли призові місця на Всеукраїнському рівні у предметних олімпіадах, конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, всеукраїнських та міжнародних мовно-літературних конкурсах, екологічних програмах і проектах, конкурсах юних техніків, конкурсах професійної майстерності, всеукраїнських конкурсах-фестивалях художньої самодіяльності, всеукраїнських туристсько-краєзнавчих експедиціях, історико-географічних експедиціях учнівської та студентської молоді, чемпіонатах України з різних видів спорту.

Зазначимо, що за результатами виступів учнів на IV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад впродовж останніх років область входить у першу десятку серед областей України. Цьогоріч 39 учнів стали переможцями: І місця здобули 5 учнів, II – 7, III – 27, що склало 45% від загальної кількості учасників команд області.

Крім того, один переможець IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії запрошений до участі у відбірково-тренувальних зборах з підготовки до Міжнародної олімпіади з астрономії (Андрій Шкредко, учень 9 класу Долинського природничо-математичного ліцею Долинської районної ради).

Добрі результати показує Івано-Франківське обласне відділення Малої академії наук України. Зокрема, у цьому році учні вибороли 23 призових місця.

Переможці інтелектуальних змагань всеукраїнського рівня щомісячно впродовж року отримуватимуть стипендію голови обласної державної адміністрації і голови обласної ради, випускники шкіл – одноразову грошову винагороду.

Цьогоріч було вшановано 241 учасника: 118 учнів-переможців та 123 педагоги. Обдаровані діти отримали грамоти та грошові винагороди. Їх вчителі-наставники нагороджені грамотами та преміями. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: