fbpx

На Пасічній виросла благословенна мером капличка – інспекція склала акт про самовільне будівництво. ФОТО

Суспільство 15:13, 15.04, 2016

За півтора тижні у районі вулиць Пасічна-Витвицького на території, за яку Івано-Франківська міська рада та компанія "Тора-10" сперечаються в суді, виросла капличка.

Як повідомляв КУРС, споруджувати капличку розпочали 4 квітня. Днем раніше місце під церквовцю освятили за участю самого міського голови Руслана Марцінківа

На виклик підприємця, директора ТОВ "Тора-10" Віталія Заріцького до місця незаконного, на його переконання, будівництва прибула недавно створена муніципальна інспекція з благоустрою. Попри те, що керівник інспекції – призначений міським головою і є його підлеглим, інспекторам довелося визнати, що будівництво таки незаконне. 

Як ідеться в акті муніципальної інспекції від 4 квітня 2016 року, "виявлено, що ведеться будівництво невідомої споруди людьми, які не представилися, дозвільних документів не надано. Особам, що здійснюють будівництво, дано усне попередження про необхідність дотримуватися законодавства при веденні будівельних робіт та попереджено про адміністративне порушення". Акт підписав і начальник управління комунальної політики департаменту ЖКП і благоустрою виконкому Михайло Яцків

Згодом, 8 квітня, на засіданні міського виконавчого комітету самовільну капличку "узаконили" заднім числом. Для цього члени виконкому вдалися до "Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, літніх торгових майданчиків та збірно-розбірних гаражів". Так молитовну споруду "легалізували" як звичайний літник! 

каплиця Пасічна

Нагадаємо, перед засіданням виконкому директор і засновник будівельної компанії "ТОРА-10" Віталій Заріцький звертався до мерії з проханням зупинити беззаконня і маніпуляції та дочекатися рішення суду щодо даної ділянки.

Як повідомляв КУРС, влада Франківська вирішила боротися проти будівництва на Пасічній-Витвицького спорудженням храму. Віталій Заріцький заявляв про викривлення інформації про будівництво на Пасічній та пропонував мирову угоду, яка передбачає облаштування скверу. Однак на зборах 25 березня мешканці Пасічної відкинули пропозиції директора будівельної компанії "Тора-10" Віталія Заріцького щодо мирової угоди і наполягають на будівництві скверу за рішенням міської ради. У недавньому інтерв'ю Заріцький розповів про тиск з боку міської ради та варіанти розвитку подій довкола будівництва на Пасічній. 

Судова тяганина довкола ділянки на Пасічній-Витвицького триває три роки. 15 січня цього року господарський суд Івано-Франківської області визнав право на користування цією земельною ділянкою за ТзОВ "Тора-10". Міська рада подала апеляційну скаргу, розгляд якої заплановано на 26 квітня. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: