fbpx

На Пасічній запрацювала нова насосна станція, яка забезпечить водою 35 тисяч споживачів

Суспільство 11:05, 04.05, 2018

У мікрорайоні "Пасічна" запрацювала нова насосна станція, яка зможе забезпечити питною водою близько 35 тисяч мешканців.

На відкриття  перерізання стрічки та запуск водонасосної станції запросили міського голову Руслана Марцінківа. Він зауважив, що скарги на поганий тиск води від мешканців мікрорайону "Пасічна" були вже давно. Це пов’язано з активною забудовою та збільшенням кількості споживачів.

"Місто швидко розвивається, і мікрорайон "Пасічна" теж. Особливість цього мікрорайону, що він є за рікою, і подача води дуже важлива, особливо до багатоквартирних будинків. Люди роками жалілися на низький тиск. Ця насосна станція вирішує питання, і в тому числі на перспективу", – сказав міський голова.

Він також зазначив, що на станції працюватиме 35 осіб у декілька змін, які будуть забезпечувати безперебійну подачу води. У планах також будівництво резервуарів для води на Пасічній і на Калуському шосе, що дозволить менше використовувати насоси.

"Станція такого класу і потужності в Івано-Франківську побудована вперше, тому що вона нова. Це для нас надзвичайно важливо",  додав Марцінків.

Як розповів генеральний директор КП "Водоекотехпром" Роман Кімачук, максимальна потужність існуючої насосної станції – 7-8 тис. м³ на добу. Теперішня додаткова потреба становить 12 тис. м³ на добу. А у перспективі розбудови мікрорайону необхідність сягне 30 тис. м³ на добу. Потужність об’єкта  30 тисяч кубометрів на добу. Ця насосна станція входить до складу оптимізованої системи подачі та розподілу води.

"ХХІ століття змушує нас іти в ногу із суспільством. Місто розвивається, і тому ми приводимо у відповідність наші інженерні мережі, обладнання і також дбаємо про те, щоб забезпечити водою усіх споживачів, які будуть потребувати воду", – сказав Кімачук.

Будівництво насосної станції та прилеглої частини дамби обійшлося у близько 18,5 млн грн за рахунок коштів підприємства, міського бюджету та приватного забудовника.

Сьогодні запустили один із чотирьох насосів, який покриє потреби у питній воді мешканців мікрорайону та прилеглих сіл. Крім Пасічної, питну воду подаватимуть у Клузів, Угринів, Ямницю, Загвіздя – загалом понад 22 тисячам споживачів, з перспективою зростання їх кількості до 35 тисяч.

Оглянути роботу нової станції та перейняти досвід до Івано-Франківська приїхали представники водоканалу з Кишинева (Молдова).

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: