fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • На перших дебатах кандидатів в мери Насалик розповів, що робитиме із забудовою міста та як боротиметься із корупцією в медицині

На перших дебатах кандидатів в мери Насалик розповів, що робитиме із забудовою міста та як боротиметься із корупцією в медицині

Політика 08:55, 20.10, 2015

В ефірі ТРК "РАІ" вчора пройшли перші дебати між кандидатами на посаду міського голови Івано-Франківська. Участь у дебатах взяли Ігор Насалик та Андрій Корнієнко.

Дебати були організовані спільно із громадським рухом "Чесно".

В ефірі звучали питання від експертів у студії та мешканців Івано-Франківська, які зібралися на Вічевому майдані, звідки велася пряма трансляція.

Питання до Ігоря Насалика торкалися, зокрема, його планів щодо впровадження безоплатної медицини в місті та зміни правил забудови центру Івано-Франківська.

Так, Насалик відповів на питання про те, чи згідні будуть представники будівельного бізнесу, які балотуються за списком БПП "Солідарність" до міськради, на зупинення чи заборону забудови історичного центру міста.

"Якщо ви подивитесь звернення народних депутатів до Вищої ради юстиції із проханням дати оцінку судовому процесу щодо забудови міського озера, то першим ім’ям там стоїть Ігор Насалик. Крім того, ми мали зустріч із колегами з партії і вирішили чотири принципові речі, які ми будемо втілювати, – реформування ЖКГ, фінансування шкільної і дошкільної освіти суто з міського бюджету, фінансування безоплатної медицини та те, що першим рішенням міської ради ми призупинимо будь-яку забудову в центральній частині міста. І всі 42 кандидати без винятку підтвердили, що готові разом зі мною у цьому плані працювати. Також відсутність генерального плану міста – цє є привід для корупції в сфері забудови. Тому його розробка і схвалення теж є питанням номер один", − розказав Насалик.

Ігор Насалик також відповів на запитання про те, як можна викорінити корупцію в міській медицині.

"Насправді, медицина перетворилася на національну катастрофу. Бо субвенція, яка передається із міського бюджету, йде лише на заробітну плату працівників галузі і енергоносії. І звичайно, що всі видатки із лікування переносяться на пацієнта. Тому саме програма, яка була втілена в Калуші і працює вже п’ять років, дала можливість лікарям не казати хворим, що лікування коштуватиме стільки-то грошей", − заявив кандидат на посаду міського голови від БПП "Солідарність". За його словами, вже з 1 січня наступного року така програма зможе запрацювати для пенсіонерів Івано-Франківська, а потім й для всіх інших громадян.

Корнієнку задавали питання щодо фінансування партії "Народний контроль", результатів його боротьби із ЄРЦ та власної агітації, розміщеної на деревах біля міського парку.

Дебати кандидатів на посаду міського голови в ефірі ТРК "РАІ" триватимуть до 22 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: