fbpx

На підготовку до наступного опалювального сезону у Франківську витратять 45 млн грн

Суспільство 07:56, 07.04, 2017

У ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" розпочали підготовку до опалювального сезону 2017-2018 років.

Загальний кошторис заходів становить понад 45 мільйонів гривень.

Передбачено залучення коштів підприємства, коштів з місцевого бюджету, а також залучення кредитних коштів міжнародної співпраці нашого підприємства з ЄБРР та грантових коштів SIDA (35,7 млн грн). Саме на кредитні та грантові кошти заплановано здійснити модернізацію котельні, що на вулиці Тролейбусній, 40 А, із встановленням котла на біопаливі потужністю 4 МВт та іншого додаткового обладнання (проект ЄБРР). Завершення робіт заплановано на ІІІ квартал поточного року. Нині тут тривають монтажні роботи зі встановлення технологічного обладнання, яке виконують спеціалісти литовської фірми "ENERSTENA", які стали переможцями тендеру.

"Продовжуючи курс на розвиток і впровадження на нашому підприємстві альтернативних видів палива, у ІІ-ІІІ кварталах поточного року має бути виготовлено проектно-кошторисну документацію на встановлення твердопаливних котлів в котельнях на вулиці Довга, 68А, на вулиці Чорновола, 130 та на вулиці Чорновола, 47А. На виконання цих робіт заплановано використати 400 тис. грн із залученням коштів підприємства та з місцевого бюджету»,  розповів директор ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" Василь Рущак.

У галузі виробництва теплової енергії заплановано здійснити, зокрема, реконструкцію схеми подачі теплоносія з котельні, що на вулиці Федьковича, 91А, зі встановленням пристроїв частотного регулювання мережних насосів та заміною пальникових пристроїв, що відповідають сучасним енергозберігаючим вимогам. Також заплановано здійснити реконструкцію котельні, що на вулиці Чорновола, 130, із заміною газового котла на сучасний більш енергоефективний потужністю 1 МВт та встановленням димової труби.

"На нашому підприємстві не припиняються роботи з технічного переобладнання котелень і дооснащення вузлів для дистанційної передачі даних, а також заміни існуючих електричних лічильників на лічильники з більшим класом точності на 19 котельнях. У галузі транспортування теплової енергії передбачається, як і торік, здійснювати гідравлічне випробовування та поточний ремонт теплових мереж (131,27 км), модернізацію і реконструкцію теплових мереж в районі вулиць Симоненка та Івана Павла ІІ. Це, зрозуміло, лише окремі напрямки робіт, які належить виконати, аби надійно підійти до нового опалювального сезону 2017/2018", – підсумував Рущак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: