fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • На "Промприладі" покажуть мультимедійний колаж "Безкінечна подорож, або Енеїда" за участю Юрія Андруховича

На "Промприладі" покажуть мультимедійний колаж "Безкінечна подорож, або Енеїда" за участю Юрія Андруховича

Культура 11:44, 23.02, 2018

10 березня у просторі Promprylad. Renovation письменник Юрій Андрухович разом із командою покажуть мультимедійний колаж "Безкінечна подорож, або Енеїда".

Юрій Андрухович читатиме уривки з "Енеїди", власні есеї та вірші, що резонують з поемою. Марк Токар і Віктор Новожилов озвучать "безкінечну подорож" то бароковою музикою, то гострою бітовою електронікою, іноді вдаючись і до мінімалізму. Vj-група CUBE створила візуалізацію на основі відзнятих режисеркою Олею Михайлюк документальних фото сучасної Полтави (такої ж милої й провінційної, як за часів Івана Котляревського), ілюстрацій "Енеїди" різних років, зображень Дідони й Енея у ренесансному та бароковому живописі та авторської анімації. 

"Ця акція планувалась для одноразового показу в рамках "Книжкового Арсеналу". Деякий час я навіть був впевнений, що це буде єдина така акція, що не зможе повторитися. Але вона несподівано виявилась успішною, і згодом ми показали її у Хмельницькому на День Незалежності. А потім ще раз у Києві в Національному художньому музеї, – розповів Юрій Андрухович в інтерв'ю ТРК "Вежа". – 10 березня покажемо в Івано-Франківську в "Промприладі". Будемо потрохи звикати до цього нового культурно-мистецького простору в нашому місті. Показ відбудеться вчетверте, він якоюсь мірою прем’єрний, бо з часу останнього показу ми привнесли багато нових елементів. Сказати, що я там читаю "Енеїду" Котляревського, – це не зовсім точно. Я при цьому виконую деякі свої вірші, які в той чи інший спосіб пов’язані зі світом "Енеїди", а також фрагменти своїх есеїв, присвячених постаті Котляревського. Все це разом вимальовується як колаж-лекція. Тут неймовірне поєднання музичного супроводу та вагоме візуальне наповнення. Всі можливості, які дає безсмертний текст "Енеїда", можливості надзвичайної, різноманітної та яскравої гри з багатьма її елементами".

Іван Котляревський писав “Енеїду” протягом 26 років. Творча група нової Енеїди – мультимедійного колажу з літератури, музики, фото, відео, живопису та анімації – працює майже рік.

Організатори зазначають, що для вчителів/ вчительок української мови та літератури вхід 
вільний – за умови попередньої реєстрації за цим посиланням:http://bit.ly/2Hj5qRr

Вартість квитків: 60 грн до події та 80 грн на вході. Придбати квитки можна он-лайн за посиланням: http://bit.ly/2Ezj7hC, або в Dazzle (Незалежності, 34, Івано-Франківськ). 

Нагадаємо, у понеділок, 26 лютого, Юрій Андрухович дасть в Івано-Франківську афтограф-сесію з нагоди виходу роману "Коханці Юстиції".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: