fbpx

На Прикарпатті майже 12 тисяч хворих на грип та ГРВІ, половина – діти

Суспільство 10:47, 20.01, 2016

В Івано-Франківській області продовжується зростання захворюваності на ГРВІ і грип.

Про це сьогодні повідомила головний обласний терапевт Лариса Боришкевич.

“Ми моніторимо ситуацію щоденно і за даними, які нам надають з усіх лікувальних закладів області, станом на вечір вчорашнього дня є 11 750 хворих, 50%  діти. За останню добу додалося більше 3 тисяч хворих”, – зазначила Боришкевич.

За словами медика, більшість випадків мають легкі ознаки захворювання. З важких ситуацій, коли розвиваються вірусно-бактеріальні пневмонії, є два випадки таких ускладнень. 238 пневмоній зареєстровано на вчорашній день. За тиждень їх кількість зросла від 197. Всі пацієнти знаходяться в стаціонарі.

“Серед дорослого населення маємо випадок пневмонії в Калуші. Ця пневмонія проходить на тлі важкої серцевої патології. Вона не заінтубована (медична маніпуляція, що полягає у встановленні трубки у трахею і під’єднання апарата для штучної вентиляції легенів, – КУРС). Сподіваємося на позитивний результат лікування. Це випадок запізнілого звернення”,  повідомила терапевт.

Сьогодні на хвилі зростання захворюваності в обласній лікарні проходить навчання обласних спеціалістів  терапевтів, інфекціоністів. Йдеться про те, як реагувати на ускладнення грипу і ГРВІ, зокрема пневмонії.

Реаніматолог обласної лікарні Іван Тітов буде розповідати лікарям, що робити з важкими пацієнтами, які поступають в реанімацію з ускладненнями. Він зазначає, що епідемія грипу в Україні вже почалася, але в області ситуація не така напружена.

“При перших ознаках грипу лишитися вдома і викликати лікаря. Той має оцінити стан, чи треба госпіталізувати. Тоді одразу в реанімацію, щоби вивести з токсичного стану. Плюс інтенсивна противірусна терапія та ситуативна”,  зазначив Тітов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: