fbpx

На Прикарпатті 150 дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, оздоровляться у санаторіях

Суспільство 14:10, 15.10, 2014

30 дітей області, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з 13 жовтня по 2 листопада проходять санаторно-курортне оздоровлення у санаторії “Карпатські зорі”, який розташований у Трускавці.

 
Путівки придбані Міністерством соціальної політики України за ціною 3108 грн.

Уже оздоровлено 105 дітей в санаторії “Веселка” Тернопільської області, “Подільській артек” м. Ладижин, “Патрія” смт. Сергіївка Одеської області, “Карпатські зорі” Львівської області. Всього планується оздоровити 150 постраждалих дітей області, повдомляє КУРС з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

Відповідно до Порядку організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.03.2013 р. № 261, потерпілі діти забезпечуються санаторно-курортними путівками або путівкам на відпочинок безоплатно з урахуванням вимог Закону України “Про оздоровлення та відпочинок дітей”. Статтею 28 даного Закону встановлено, що діти можуть прибувати у заклад відпочинку та оздоровлення у складі груп (по 15 осіб). Пріоритетрим напрямком оздоровлення постраждалих осіб та потерпілих дітей є забезпечення їх санаторно-курортними путівками відповідного профілю лікування.

Згідно із вищевказаним Порядком встановлено, що проїзд потерпілих дітей на оздоровлення в межах України здійснюється за рахунок коштів державного бюджету. Потерпілі діти у складі груп перебувають у закладах і отримують послуги із санаторно-курортного лікування на підставі путівок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: