fbpx

На Прикарпатті 17 представників бізнесу поскаржилися омбудсмену

Суспільство 20:50, 17.11, 2016

Представники прикарпатського бізнесу зустрілись з очільниками обласної фіскальної служби та представником бізнес-омбудсмена.

Під час зустрічі представник Ради бізнес-омбудсмена інспектор Кирило Сластунов ознайомив із завданнями та діяльністю Ради, порядком подання суб’єктами господарської діяльності скарг та термінами їх розгляду, інофрмує прес-служба ДФС в області..   

"По-перше, ми приймаємо скарги від бізнесу на дії всіх державних органів і намагаємось в досудовому порядку сприяти знаходженню діалогу і вирішенню конфліктних питань, – зазначив Кирило Сластунов.  По-друге, в процесі цієї роботи ми накопичуємо досить серйозний обсяг інформації про реальний стан речей в державі, систематизуємо і доносимо її безпосередньо до керівництва фіскальної служби та вищого керівництва держави, щоб вони володіли станом справ на місцях".

За його словами, до Рaди бізнес-oмбудсменa від підприємців з усіх регіонів нaдійшлo майже 1300 скaрг, з яких лише 17 – від платників податків Івано-Франківщини.

"Ми отримали невелику кількість скарг від бізнесу Івано-Франківщини і задоволені співпрацею з територіальними органами ДФС Івано-Франківської області",  сказав інспектор.

В ході зустрічі напрацьовано спільні пропозиції щодо удосконалення податкового, митного законодавства, порядку здійснення експортно-імпортних операцій та можливості досудового врегулювання податкових спорів за участі представників Ради бізнес-омбудсмена, які будуть надіслані керівництву Державної фіскальної служби України.

Так, учасники зустрічі висловились за необхідність вирішення питання щодо передачі інформації через модеми в реєстраторах розрахункових операцій безпосередньо до серверу Державної фіскальної служби України, минаючи комерційних посередників. Також звернули увагу представника Ради на необхідність реагування відповідних державних органів на критичну ситуацію щодо діяльності підприємств спиртової галузі, пов’язану з процесом їх роздержавлення та лібералізації ринку спирту в Україні. Крім того, з метою оперативного вирішення проблемних питань, з якими стикається бізнес, запропоновано проводити більш широку роз’яснювальну кампанію щодо діяльності Ради бізнес-омбудсмена та створити представництва Ради в областях.

Підсумовуючи результати зустрічі, керівник обласного управління ДФС Ірина Столярик відзначила важливість такої тристоронньої співпраці.

"Ми хочемо чути бізнес, прагнемо розглядати та оперативно вирішувати у правовому полі кожне проблемне питання,  сказала начальник Головного управління ДФС в Івано-Франківській області Ірина Столярик. – Сподіваюсь, така співпраця допоможе нам в цьому та сприятиме уникненню непорозумінь з платниками, налагодженню партнерських відносин та підвищенню рівня добровільної сплати податків".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: