fbpx

На Прикарпатті 18 старшокласників пройшли відбір на навчання у "Школі передових технологій"

Суспільство 11:15, 08.04, 2019

В науковому містечку "Нова Енергія" розпочинається другий етап освітнього проекту для старшокласників "Школа передових технологій", що фінансується компанією Київстар.

Проект відкрився з проведення 60 безкоштовних екскурсій науковим музеєм "Нова Енергія" для учнів Прикарпаття. Екскурсійна програма виконувалася у вигляді гри – в ході дослідження музейних експонатів учні дізналися про закони фізики та хімії, освоїли основи енергозаощадження та познайомилися з сучасними технічними установками (3D-принтери, роботи, віртуальна реальність, інтерактивні технології).

Наразі після оголошення конкурсу мотиваційних листів старшокласників для участі в наступних етапах проекту відібрано 18 заявок.

Сьогодні відбудеться зустріч з відібраними найталановитішими школярами Івано-Франківської області, які подали заявки на участь у другому етапі проекту.

В програмі заходу:

– презентація проекту "Школа передових технологій";

– висвітлення проміжних результатів проекту;

– ознайомча сесія з учасниками проекту.

Протягом наступних трьох місяців відібрані учні безкоштовно проходитимуть навчання в науковому містечку "Нова Енергія" за трьома курсами: "Енергоефективність: просто про складне" (знайомство з поняттями енергії, способами її перетворення, альтернативними способами її генерації), "3D друк та моделювання" (знайомство із концепціями геометричного моделювання та переходу від віртуальних моделей до твердотільних) та "Розумний будинок" (розглядаються принципи побудови систем контролю пристроїв, речей та комунікацій в будинку на основі Arduino).

Третім етапом проекту планується організація хакатону інноваційних ідей серед учасників проекту, що прослухали навчальні курси, результатом якого стануть реальні розробки учнів у сфері енергозбереження, комп’ютерного моделювання, програмування, 3D друку та робототехніки.

"Ми створюємо умови для розвитку молоді України в сучасному світі через підвищення їх освіченості в питанні енергоефективних рішень та сучасних технологій, таких як 3D друк та моделювання, програмування та конструювання систем Smart House", – зазначив керівник Наукового містечка "Нова Енергія" Максим Карпаш.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: