fbpx

На Прикарпатті 25 рятувальників ліквідовували наслідки аварії, в якій перекинувся бензовоз

Суспільство 07:46, 05.05, 2019

В УДСНС області розповіли подробиці ДТП, внаслідок якої з бензовоза витекло 13 тонн дизельного пального.

Як повідомляв КУРС, учора вночі, 4 травня, в смт. Отинія Коломийського району (біля ринку) сталася серйозна аварія. 44-річний водій вантажного автомобіля ДАФ ("бензовоз"), який належить ТОВ "Нафтотрейд груп", житель м. Дубно Рівненської області, не справився з керуванням та допустив перекидання транспортного засобу. Водія транспортного засобу було заблоковано у кабіні автомобіля.

Внаслідок аварії відбувся витік палива з 2 секцій цистерни: з 1-ї (7 м куб.) та 7-ї (6 м куб.) секцій цистерни для перевезення ПММ (38 т), витекло близько 13 т дизельного палива. В цистерні 9 секцій, пошкоджень інших 7 секцій не було. 

1

Вже о 2:46 за допомогою ручного механізованого інструменту водія вивільнили з кабіни автомобіля та передали медикам. У чоловіка ЗЧМТ та садна. Рятувальники відключили клеми АКБ та створили пінну подушку для недопущення займання розлитого пального.

Працівники поліції встановили контакт з перевізником, до місця події з міста Новоград-Волинський Житомирської області виїхала цистерна для перекачування палива. Додатково на місці залучено 4 одиниці техніки і 25 чоловік особового складу УДСНС. 

Станом на 14:54 за допомогою 2 кранів пошкоджену перекинуту цистерну встановили на колеса. Для ліквідації розтікання нафтопродуктів використали близько 960 літрів сорбенту.

2

О 18:30 працівники комунальної служби смт. Отинія повністю очистили від залишків нафтопродуктів місце ДТП. Пошкоджену цистерну та тягач за допомогою 2 інших тягачів транспортували до Новограда-Волинського. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: