fbpx

На Прикарпатті 900 учнів дізналися, як не стати жертвою торгівлі людьми

Суспільство 21:18, 20.04, 2016

На базі Івано-Франківського Карітасу під керівництвом досвідчених тренерів 58 найактивніших учнів із 15 професійно-технічних навчальних закладів розповідали одноліткам, як запобігти торгівлі людьми.

Кілька тижнів тому на базі Карітасу закінчилося масштабне навчання для учнів професійно-технічних закладів області, які у майбутньому мають проводити превентивні заходи з протидії торгівлі людьми в учнівському середовищі. А вже сьогодні юні тренери можуть похвалитися першими результатами своєї роботи – успішною інформаційною кампанією з попередження торгівлі людьми в учнівському середовищі. У першій половині квітня вони провели 40 превентивних заходів, під час яких 900 учнів  професійно-технічних навчальних закладів Івано-Франківської області підвищили свій рівень обізнаності щодо безпечної міграції та працевлаштування.

Учні проводили цікаві інформаційні заходи: квести, брейн-ринги, вікторини, інформаційні заняття, круглі столи, інтерактивні ігри, кінолекторії, міні-вистави,  виставки стіннівок, лекції з переглядом та обговоренням фільму "Життя на продаж",  виготовлення колажів. Мета цих заходів – акцентувати увагу учнів на  проблемі торгівлі людьми в Україні та надати інформацію однокурсникам про те, яких заходів  необхідно вжити, щоб почувати себе в безпеці.

"План нашого профілактичного тренінгу передбачав як  інформаційні повідомлення про проблему торгівлі людьми, так і велику кількість інформації про безпечну поїздку за кордон. Ми проводили вправу "Смуга перешкод", в ході якої декільком учасникам спочатку  пропонували з зав’язаними очима пройти через кімнату так, щоб не наткнутись на інших учасників, які хаотично пересувались у ній. Під час другої спроби учасників з зав’язаними очима супроводжували друзі. Цією вправою ми хотіли продемонструвати, що набагато легше долати перешкоди, коли тобі хтось допомагає і ти почуваєш себе у безпеці. Так само, виїжджаючи за кордон, краще звернутись за консультацією, зокрема на гарячу лінію 527 для того, щоб убезпечити себе від непередбачуваних і трагічних ситуацій, які можуть трапитись", – ділиться своїми успіхами учениця Центру професійно-технічної освіти №1 Івано-Франківська Анна Грицюк.

"Я  ніколи не думав, що  бути тренером так важко та відповідально. Все це відчув тільки тоді, як опинився віч-на-віч з аудиторією, яку потрібно було тримати в увазі, аналізувати їхні відповіді на поставлені мною запитання. Аж тільки тоді я зрозумів, як важко  доносити важливу інформацію, коли в аудиторії шумно і є кілька  дітей, які відволікають увагу інших від теми  заходу. На перших порах я аж розгубився. Та з допомогою моїх колег – тренерів ситуація потрохи почала налагоджуватися. Ми всі переконались, що робота в команді дозволяє досягнути більш якісних  результатів, а нам – юним тренерам, потрібно докласти ще багато зусиль, щоб удосконалювати  свої тренерські навички", – зазначив учень Вищого професійного училища № 7 (Калуш) Олег Кобута.

Завдяки інформаційним заходам за методикою "рівний – рівному" про те, як не потрапити до рук торгівців людьми, дізналися учні Вищого професійного училища  №14 (Коломия), Войнилівського професійного ліцею, Коршівського професійного аграрного ліцею, Вищого професійного училища № 7 (Калуш) та ПТНЗ м. Івано-Франківська: Вищого професійного училища сервісного обслуговування техніки, Професійного ліцею автомобільного транспорту і будівництва, Вищого професійного училища №21, Центру професійно-технічної освіти №1, Професійного будівельного ліцею, Професійного політехнічного ліцею, Вищого художнього професійного училища №3 та Вищого професійного  училища №13.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: