fbpx

На Прикарпатті 91% дітей отримали щеплення від поліомієліту

Здоров'я 08:04, 16.04, 2016

Вчора у конференц-залі обласного перинатального центру відбулася зустріч свідомих батьків "Вакцинація у питаннях і відповідях".

За повідомленням департаменту охорони здоров'я, на питання батьків відповідали практичні лікарі, які розуміють вплив імунізації на стан здоров’я кожної людини та суспільства в цілому, а саме: головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я ОДА з дитячої імунології Галина Бенько, головний позаштатний епідеміолог ДОЗ ОДА Марія Бойко, асистент кафедри педіатрії Івано-Франківського національного медичного університету Наталія Костирко та лікарі загальної практики сімейної медицини Богородчанського району Наталія Середюк та Ірина Сухоручко.
"Людина не довіряє якості вакцини або будь-якому твердженню через брак інформації і що, за її твердженням, могло б загрожувати здоров’ю чи навіть життю,  говорить лікар ЗПСМ Наталія Середюк. – Мета заходу – пояснити та розповісти батькам про те, що собою являє поліомієліт, що це за проблема і чим вона загрожує".
Лікар-імунолог Галина Бенько стверджує, що потрібно боятися такого захворювання як поліомієліт, а не вакцини. Адже це є світова практика, зокрема і передових країн, які звикли звертати увагу перш за все на профілактику захворювання, а не на його розвиток. А вакцинація у свою чергу, за усіма світовими стандартами, є тією ж профілактикою і якістю життя.
Що стосується Богородчанського району, то медики говорять про різне ставлення батьків до вакцинації. Та за останній період спостерігається підвищення рівня позитивного ставлення до щеплення своєї дитини і розуміння важливості проблеми інфекційних хвороб. 

На сьогоднішній день після завершення ІІІ туру вакцинації Івано-Франківська область має 91% дітей, які отримали щеплення від поліомієліту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: